Beste brokers in Nederland dit jaar

Geplaatst op 15-11-2022

Categorie: Zakelijk

Wij beleggen al een aantal jaar. Daardoor hebben we ook te maken gekregen met verschillende brokers. Hieronder vindt je onze lijst met de beste brokers in Nederland op dit moment. We proberen deze lijst zo actueel mogelijk te houden. 

We hebben onze beste brokers gebaseerd op deze lijst. 

Beste brokers Nederland

De beste brokers in Nederland op dit moment zijn volgens ons:

  1. DEGIRO 
  2. eToro
  3. Plus500
  4. AvaTrade
  5. Trading 212

Wat is een broker?

Effectenmakelaars, ofwel brokers, zijn financiële entiteiten die effecten (verhandelbare activa zoals obligaties, aandelen of opties) verhandelen voor klanten. Brokers kunnen diensten verlenen zoals financieel advies en investeringsbeheer, naast hun rol als facilitator voor het kopen en verkopen van effecten. Er zijn echter een paar verschillende soorten brokers, en elk heeft zijn voordelen en beperkingen. Discount-effectenmakelaars beheren bijvoorbeeld transacties en vragen een lage commissie voor de deal, maar ze kunnen geen financieel of investeringsadvies geven vanwege verschillende licenties en registraties. Full-service makelaars, of adviserende makelaars, kunnen hun klanten echter inzicht geven in waar en wanneer ze moeten handelen, maar ze vragen hogere vergoedingen vanwege hun advies. Aan de andere kant kan een discretionaire broker transacties kiezen en uitvoeren zonder de klant te raadplegen, maar aan hun vermogensbeheer hangt doorgaans een hoger prijskaartje.

Beste broker Nederland conclusie

Hopelijk heb je nu een beeld van wat een broker is. Volgens ons is DEGIRO dus de beste broker in Nederland op dit moment. Wellicht kun je daar eens kijken om te beginnen met beleggen. Voordat je begint met beleggen is het natuurlijk van belang dat je kennis bezit. Gelukkig is er online veel informatie te vinden over beleggen en hoe je hiermee kunt starten. Veel succes!